Felvételi

Kedves leendő Eötvösös hallgatók!

A 2020-as nyári felvételi időpontjait várhatóan június végén - július elején fogjuk közzétenni, az új, frissített űrlapok is ekkor lesznek elérhetőek. A jelentkezés határideje július vége. A felvételi meghallgatás várható időpontja augusztus első hete. Jelenleg nem tudjuk, hogy a koronavírus miatt kialakult helyzetben megtarthatjuk-e a személyes felvételit, vagy valamilyen online megoldáshoz kell folyamodnunk. A felvételizőket mindenképpen értesíteni fogjuk a fejleményekről. 

Kiket keresünk?

Az egyetem legkiválóbb hallgatóinak pályázatát várjuk bentlakó és bejáró helyekre. Kollégiumunk karközi szakkollégium, az egyetemi képzésen felüli többlettudás megszerzését biztosítja, szakmai és szellei műhelyként is működik.

A kollégium megkívánja, hogy tagjai magas szinten tegyenek eleget az egyetemi tanrend által minden hallgató számára előírt tanulmáyi kötelezettségeknek, ezenkívül ösztönzi tagjait, hogy kötelező elfoglaltságaik mellett szakmai érdeklődésüknek megfelelő speciálkollégiumokat is látogassanak, kollégium oktatási tevékenységének gerincét alkotó műhelyekben részt vegyenek. Szorgalmazza, hogy másod-, illetve harmadévtől kezdve önálló tudományos munkát, művészeti- vagy sporttevékenységet folytassanak. Nyelvtudásukat folyamatosan gyarapítsák, emellett széles látókörrel rendelkezzenek.

 Mit kínálunk?

Többlettudás: szakmai műhelyek, tanrenden túli ismeretek, szakmai és látókört bővítő előadások, kedvezményes nyelvtanfolyam, szakmai konferenciák, saját könyvtár, pályázati lehetőségek

Kultúra és Szórakozás: színházbérlet, Kreatívkör, Biblia-kör, Filmklub, Olvasókör, Ping-pong- és csocsókör, kirándulások, sportolási lehetőségek, változatos és rendszeres közösségi alkalmak

Komfortos elhelyezés: kétágyas szobák, tágas közösségi helyiségek, nyelvi labor, társalgó, tárgyalószoba, konditerem, csocsó, ping-pong, darts

Jelentkezési feltételek:

  • legalább 4.0 átlag

  • tudományos és/vagy művészeti tevékenység

  • közösségi életre való hajlandóság

A felvételi kétlépcsős. Először a kollégium megfelelő szakos védnökeivel folytatott kötetlen beszélgetés során a pályázó szakmai tudását, intelligenciáját mérjük fel. Ezt követi a kollégiumi bizottság, valamint a kollégiumi tagok részvételével zajló meghallgatás, amikor leendő lakótársként nézzük a pályázót, hogy milyen szerepet tud vállalni a kollégiumi közösségben. 

A pályázat beküldési határideje: hamarosan

Beküldési cím: kollbiz@eotvos.u-szeged.hu

A kétszintű felvételi meghallgatás időpontja: hamarosan

 

Azon jelentkezőknek, akik nagyobb távolságról utaznak a felvételire, megegyezés alapján szálláshelyet tudunk biztosítani.

Beköltözés: 2020. szeptember 

Az űrlapokban jelzett dokumentumok másolatát a felvételin kérjük bemutatni!

Bármilyen kérdéssel, kéréssel, problémával a fenti e-mail címen a kollégiumi bizottsághoz lehet fordulni.

 

SZTE EÖTVÖS LORÁND KOLLÉGIUM

6725 Szeged, Tisza Lajos krt. 103. 62/544-122

http://www.eotvos.u-szeged.hu

Csatolmány
Fájl A.docx
Fájl B.docx
Fájl C.docx