Felvételi - 2024 nyár

Nyári felvételi az Eötvösben - 2024


 

Kiket keresünk?

Az egyetem legkiválóbb hallgatóinak pályázatát várjuk bentlakó és külsős helyekre. Kollégiumunk karközi szakkollégium, az egyetemi képzésen felüli többlettudás megszerzését biztosítja, szakmai és szellemi műhelyként is működik, valamint szabadidős programok széles tárházát kínálja hallgatóinak.

A Kollégium megkívánja, hogy tagjai eleget tegyenek az egyetemi tanrend által minden hallgató számára előírt tanulmáyi kötelezettségeknek, ezenkívül ösztönzi tagjait, hogy kötelező elfoglaltságaik mellett szakmai érdeklődésüknek megfelelő műhelyeket és köröket is látogassanak, valamint a kollégium szabadidős programjait érdeklődésüknek megfelelően látogassák. Intézményünk emellett szorgalmazza, hogy másod-, illetve harmadévtől kezdve önálló tudományos munkát, művészeti- vagy sporttevékenységet folytassanak. Széles látókörű, nyitott hallgatókat várunk, akik folyamatosan fejleszteni szeretnék tudásukat és képességeiket.

Mit kínálunk?

Többlettudás: szakmai műhelyek, tudományos kurzusok, rendszeres előadások, konferenciák, pályázati lehetőségek, előadási lehetőség

Kultúra és Szórakozás: Kreatív kör, Filmklub, Sakk kör, Társasjáték kör, Ping-pong- és csocsókör, Konyhakör, Bibliakör, Fitnesz kör, futball-csapat, kirándulások, változatos és rendszeres közösségi alkalmak, klubok, borkóstolók, csapatépítő alkalmak

Komfortos elhelyezés: kétágyas szobák, 12-16 fős szintek, tágas közösségi helyiségek, kényelmes társalgó, tárgyalószoba, tanulásra alkalmas környezet, saját könyvtár, konditerem, csocsó, ping-pong, darts, konyha és fürdőszoba minden szinten

Jelentkezési feltételek:

  • legalább 4.0-ás átlag*

  • kiemelkedő tudományos és/vagy művészeti tevékenység

  • közösségi életre való hajlandóság

(*Az átlag kiszámítási módja: az adott félévben felvett tárgyak kreditértékének és érdemjegyének szorzataiból képzett összeget a felvett tárgyak kreditjeinek összegével kell osztani.)

Kollégiumunkba pályázni, tehát a felvételi meghallgatásra jelentkezni az oldal alján található három dokumentum kitöltésével és elküldésével lehetséges. Ezek egyike egy szaktanári ajánlás, amely a hallgató bármely oktatójától származhat, szakjának megfelelően. A másik két dokumentum a tudományos tevékenységek és eredmények, valamint közösségi kompetenciák felmérésére szolgál.

Hagyományosan a felvételink kétlépcsős. Először a kollégium megfelelő szakos védnökeivel folytatott kötetlen beszélgetés során a pályázó szakmai tudását mérjük fel. Ezt követi a kollégiumi bizottság, valamint a kollégiumi tagok részvételével zajló meghallgatás, ahol leendő lakótársként tekintünk a pályázóra, és azt mérjük fel, hogy milyen szerepet tudna vállalni a kollégiumban.

A felvételit idén személyesen, a kollégiumban fogjuk tartani. A pontos helyszínről és időpontról minden alkalmas jelentkezőt időben értesíteni fogunk. A jelentkezéshez először a lenn található dokumentumokat kérjük elküldeni a megadott címre. Ha a pályázat megfelel a fent említett kritériumoknak, minden jelentkezőnek el fogjuk küldeni a meghallgatás részleteit.

A pályázat beküldési határideje: 2024. július 28. éjfél.

Beküldési cím: kollbiz@eotvos.u-szeged.hu

A felvételi időpontja: 2024. augusztus 1. csütörtök (a pontos időpontokat minden alkalmas jelentkezőnek el fogjuk küldeni)

A felvételi helyszíne: SZTE Eötvös Loránd Kollégium (Szeged, Tisza Lajos körút 103.)

Beköltözés: a szorgalmi időszak előtti héten

Bármilyen kérdéssel, kéréssel, problémával a fenti e-mail címen a kollégiumi bizottsághoz lehet fordulni, illetve Facebook oldalunkon is szívesen válaszolunk a felmerülő kérdésekre.

 

SZTE EÖTVÖS LORÁND KOLLÉGIUM

6725 Szeged, Tisza Lajos krt. 103. 62/544-122

http://www.eotvos.u-szeged.hu

Csatolt fájlok: