Bemutatkozunk

Kollégiumunk tiszteletbeli elnöke Hatvani László akadémikus, volt igazgatónk.

A Kollégium élén az Igazgató Tanács Elnöke áll, aki képviseli a Kollégiumot, felelős a gazdálkodásért, koordinálja az Igazgató Tanácsot, irányítja a Kollégiumot.

A szakmai életet a Védnöki Kör felügyeli, segíti. A Védnöki Kör tagjai tudományos szaktekintélyek, a Szegedi Tudományegyetem professzorai, kutatói, nagyobbrészt volt Eötvös-kollégisták. A Védnöki Kör választja a háromtagú Igazgató Tanácsot.

A nevelési és az adminisztratív feladatok ellátását a kollégiumi tanár végzi, továbbá egy gondnok, két portás, két takarítónő dolgozik a kollégiumban.

Az irányításában, szervezésében három szenior segíti a vezetést és a tagokat. A közösségi élet szervezése a Diákbizottság feladata, amely öt graduális képzésben részt vevő hallgatóból áll.

Kollégiumunk 78 kollégistának biztosít lakhatást, illetve 32 külsös tagunk van.

A kollégiumi diákönkormányzat legfőbb döntéshozó szerve a Kollégiumi Közgyűlés. A Kollégiumi Közgyűlésen szavazati joggal részt vehet az Eötvös Loránd Kollégium valamennyi tagja, az Igazgató valamint a Kollégiumi Tanár. A Kollégiumi Közgyűlésen tanácskozási joggal részt vehetnek a Védnöki Kör tagjai.

A kollégiumi diákönkormányzat speciális érdekképviseleti és döntéshozó szerve a Kollégiumi Bizottság. A Kollégiumi Bizottság tagjai az Igazgató Tanács, a Kollégiumi Tanár, a Diákbizottság valamint a három szenior.

A felvételin a végső döntést - a védnökök szakmai véleményét figyelembe véve - a Kollégiumi Bizottság hozza meg.

Csatolmány
Fájl Eötvös Loránd Kollégium Brossúra