Álom és valóság - szakkollégiumi találkozó

2012. november 9-10-én Álom és Valóság néven szakkollégiumi találkozót rendezett az Eötvös Loránd Kollégium. A sokszínű programokra ellátogatott az Eötvös József Collegium, a Hatvani István Szakkollégium, a Kerényi Károly Szakkollégium, a Simonyi Károly Szakkollégium és a Szent Ignác Jezsuita Szakkollégium is.

November 9-én, péntek délután a Mobil Front Műhely és a Szegedi Nemzeti Színház fiatal művészeinek rendhagyó Antigoné-előadásával indítottuk a találkozót. A kollégium Quadrivium Műhelyének szervezésében az osztályteremre átírt, interaktív darab után lehetőség nyílt egy kötetlen beszélgetésre a színészekkel és a rendezővel.

A délután következő részében, hat órától a szakkollégiumok bemutatkozására került sor. A ppt-előadások alkalmával lehetőség nyílt arra, hogy a pesti és a vidéki kollégiumok megismerjék egymás felépítését, működését és programjait.

A péntek estét az „utó-Halloween-est” zárta: immár jelmezekben, kötetlenül folyt tovább az ismerkedés.

November 10-én, szombat reggel vendégeinket az SZTE Füvészkertbe kalauzoltuk, ahol a hűvös őszi időjárás ellenére is kellemes sétával fedezhettük fel a füvészkerti különlegességeket.

Visszhangok

A Telin TV Antigoné-előadásról készített riportja 

A találkozóról készült fényképek megtekinthetőek a fotóalbumban

Veres Imre beszámolója az SZTE honlapján